play with me

Hei, det har ikke skjedd noe nytt liksom, bortsett fra at jeg gymmet for første gang dette skoleåret, noe jeg absolutt burde ventet litt med, siden nå har jeg så jævla vondt i hofta at det gjør vondt å gå, nice one. Skulle venta en uke til tror jeg, fått litt mer krefter i beinet, men neida så..

Også har jeg fått vite at jeg har det som kalles for "hypermobile ledd", siden legen sa det. Hva er det sier du? LES:

Hva er hypermobile ledd?

"Hypermobile ledd er en tilstand der flere eller mange ledd kan bøyes/strekkes mer enn det vi forestiller oss er normalt. Det er stor uenighet mellom forskere vedrørende om dette er en tilstand som gir plager eller som over tid disponerer for f.eks. slitasjegikt.

Tilstanden er hyppigere blant barn og unge enn blant voksne. Kvinner har også oftere unormalt stor leddbevegelighet."

Hvilke plager kan hypermobile ledd gi?

"Som sagt, så spriker observasjonene vedrørende plager ved hypermobile ledd. Personer med generelt hypermobile ledd har i noen studier oftere leddsmerter enn andre, mens andre studier ikke bekrefter dette. Resultatene spriker også når det gjelder rygg- og bekkensmerter. Heller ikke når det gjelder forekomst av ledd-forstuinger og ledd ut av stilling (luksasjoner) finnes det klare funn. Det samme gjelder forekomst av muskeloverbelastninger og fibromyalgi. Isolert hypermobilitet synes i visse situasjoner å være en fordel, f.eks. hadde musikere med hypermobile håndledd en klart lavere hyppighet av smerter og stivhet i håndleddsregionene enn ikke-hypermobile. "
Kilde: http://nhi.no/sykdommer/muskel-skjelett/ulike-beinsykdommer/hypermobile-ledd-16242.html

Nå vet dere det, jeg er wonderwoman. Kan gjøre sånne syke ting, liksom. Får fingre, hofter, KNESKÅLER(hmfff..), skuldre og tær ut av ledd, som jeg vet om. Fingre og tær gjør ikke så vondt, men det andre gjør vondt. Hofte er heller ikke så vond å få ut av ledd, men noe jeg helst vil slippe fordetom, hoho. Egentlig vil jeg ikke ha sånne syke ledd, så jeg vurderer å sitte stille resten av mitt liv, så går ingenting ut av ledd. Neida. Joda. Nei, for glad i å leke i snøen, som andre barn.

HEI SNØØØ, blitt enda mer da, hehe.

HEI, jeg er nærme.

9 kommentarer

Maria

13.nov.2010 kl.13:16

åj o.o det visste jeg ikke. men god bedring hvertfall :)

ellen

13.nov.2010 kl.14:19

Maria: Heheh. Takk for deeeet :3

graceful

13.nov.2010 kl.14:26

sv; fotball eier da <3<3<3 ok not. Å HAR DU OGSÅ SETT DEM! Da er du kul, kan jeg ta på deg? :D

_

ogdu, jeg skjønte ingenting av det, men det hørtes veldig kjipt ut :c *synge* du må bli bra igjen!!

Maral S.

13.nov.2010 kl.19:35

SV: fuck yeah granpa <3

Elise

14.nov.2010 kl.13:46

synd i deg :c

▲ Maria Remøy

15.nov.2010 kl.08:52

sv; okai gitar driver jeg og lærer meg selv nå O.3

15.nov.2010 kl.12:11

Venninna mi har sånne mobile ledd greier :3

▲ Maria Remøy

15.nov.2010 kl.16:51

sv; høhø jaa :3

Charlotte

18.nov.2010 kl.23:12

Omg, jeg har også hypermobile ledd. SUPERLOL da fysioterapeutmannen tok tak i foten min og bevegde den rundt hele rommet, og bøyde leggene mine halvveis opp til magen liksom. Auauauau får vondt i knærne bare av å tenke på det!

Skriv en ny kommentar

Mitt navn er Ellen, jeg er en femten år gammel jente fra Lørenskog, som for øyeblikket bor på Skedsmokorset. Har en fantastisk kjæreste og mange forskjellige interesser.
hits