Det var en gang..

..da det var faktisk noe å være stolt over, at man eide et kamera, som ikke alle andre hadde. Et kamera som man kalte for speilrefleks kamera, som bare profesjonelle fotografer brukte. Som man virkelig måtte ha interesse innenfor fotografi for å eie. Nå er dette brukt opp. Alle vil eie et kamera. Samme om det er et bra kamera, bare det er like stort, tungt og ser ut som et speilrefleks. Bare sånn for å være kul. Man trenger ikke ha noe som helst interesse for det, bare eie et. Og selvfølgelig måten disse menneskene som ikke bruker det til annet enn sjøldiggerbilder, de trygler foreldrene sine, ber på knær for å få et, fordi de mener de interesserer seg for fotografi. Når de får et, hva bruker de det til? Ta bilder av seg selv, selvfølgelig.

Jeg er så lei av å lese blogger, slik som Voe sin blogg, som er stappet fullt med bilder av deg selv, og vennegjengen din. I hvert eneste innlegg. Jeg dømmer ingen, men det å se de samme menneskene i hvert innlegg, og så og si like bilder, bare andre klær og annen bakgrunn, det er kjedelig. Kjedelig. Hva skal man med et så fint kamera, når man ikke en gang bruker det til noe ordentlig? Det har bare blitt en stor trend, bare for å ha, slik som alle andre.

Jeg brukte for første gang et speilrefleks kamera for 2-3 år siden, det var venninnen min sitt. Et Canon EOS 400D. Det var kjempe gøy, jeg syntes hvertfall det. Til å begynne med fikk jeg et digitalkamera, et vanlig lite og fint digitalkamera. Det tar faktisk veldig bra bilder. Og jeg syntes det var gøy! Så skaffet kjæresten til mamma seg et eget speilrefleks kamera, som jeg la litt hånden på og brukte for det meste hver dag, egentlig. Det var et EOS 450D. Jeg har prøvd hardt og lenge å skaffe meg et eget speilrefleks kamera, fordi jeg virkelig elsker å ta bilder. Jeg synes det er kjempe gøy å ta fine og ordentlige bilder. Og til konfirmasjons gave fra pappa var det endelig min tur. Endelig fikk jeg et eget speilrefleks kamera, som bare var mitt. Helt eget. Jeg hadde også drevet å mast på og få tak i et videokamera. Men speilrefleksen min kan jo også filme! Så fra pappas side var jo det helt topp! For ikke lenge siden, fikk jeg endelig mitt egne Canon EOS 550D. Jeg synes det å eie et slikt kamera er på en måte spesielt.

Jeg blir rett og slett provosert når jeg ser folk som gjør, slik som nevnt over. Foreldra dine(hvis de betaler i dette tilfellet) betaler ikke 5000 kr for at du skal ta bilder av deg selv hver dag, når du fint kan gjøre det med mobilen, eller webcammen. Og hvis du sparer og bruker 5000 kr på et kamera selv, og velger å ta bilder kun av deg selv, så er det ditt tap. Bortkastede penger. Man kunne fint skaffet deg et enkelt, lite digitalkamera til under 1000-lappen. Men neida, for å være kul og vise at man har mye penger, kjøper man heller et speilrefleks. De pengene kan man bruke til andre nyttige ting.

Hoho, lite irritabelt moment der fra meg. Bare sånn for å få det ut, siden det provoserer meg grenseløst for tiden. Jeg er lettprovosert av fjortissunger som ikke vet verdien av penger og forventer og få alt, det værste er at de får det, uten å blunke. Jeg skjønner ikke.

Slenger med et bilde av meg jeg, heheehehee *blunkblunk*;

Haha, så fin. Håret i høy hestehale, sossepannelugg og oversminka. Til noe skoleprosjekt. HEHE.

6 kommentarer

Karoline

18.okt.2010 kl.22:47

For et par år siden, da jeg hadde et enkelt digitalkamera, så var jeg glad til for det, også pratet jeg og mamma om at endag jeg og hu skulle kjøpe. Så da ventet jeg da, så hvordan det gikk til, og holdt meg til pene digitalkameraet mitt, som jeg sikkert hadde holdt meg til visst det ikke plutslig ble ødelagt, blæ, hurhurr. Men så intresserte jeg meg også for speilrefleks.

Nå er det jo skikkelig mainstream, a4 and so on. jeg intresserer meg i å ta skikkelige bilder, selvfølgelig bruke det til å ta bilder av venner og hendelser i ny og ne, men jeg bruker det helst til fotografier og slikt.

Blir skikkelig irritert over fjortis folk som skal ha speilrefleks bare for å ha det, også FÅR de det rett i hånda. Akkurat som alt annet. Jeg venta til jeg hadde fått nok penger ifra konfen til å kjøpe meg, og da brukte jeg jo teknisk sett mine egne penger!

Og du var skikkelig pen på bildet Ellen, hurrhurr :3. MEN VAR UVANDT AT DUUU AV ALLE TING LA UT WEBCAM BILDE!! XD Det er sånn skikkelig typisk bare meg det o3o

Karoline

18.okt.2010 kl.22:51

sv: og man tar bilder av kjøleskap for å være random....... og vise hva man har, HURHURRR!

Karoline

19.okt.2010 kl.15:46

sv: haha, den virka iallefall kjempe søt o3o. har bare sett 2 episoder til nå da men XD

Maria

19.okt.2010 kl.21:47

helt enig. en venn av meg tok faren sitt kamera og begynte å ta megafjortis bilder. det var en canon EOS 1000d. såeh, hun ville plutselig få en hun óg. fordi på facebook siden hennes hadde alle kommentert hvor fint kamera hun hadde. YEY.

haha, jeg lo meg ihjel deg dagen *w*

ellen

20.okt.2010 kl.20:53

Maria: Å HERREGUD, hvorfor kunne hu ikke bare låne faren sitt kamera da? Lol. Jeg ler.

Silje Caroline (:

23.okt.2010 kl.23:44

Kunne ikke vært mer enig D:!!

Skriv en ny kommentar

Mitt navn er Ellen, jeg er en femten år gammel jente fra Lørenskog, som for øyeblikket bor på Skedsmokorset. Har en fantastisk kjæreste og mange forskjellige interesser.
hits